Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

This is SunRain Plone Theme
You are here: Home / Arshiva / Iniciativa PIM

Iniciativa PIM

Studimi i lakuriqve te nates, Sazan
Gjatë dy misioneve në ishull (shtator 2012 dhe maj-qershor 2013), janë zbatuar dy teknika të tjera kërkimore për lakuriqët e natës: - detektimi me ultratinguj. Për të zbuluar ultratingujt e emetuar nga lakuriqët e natës, është përdorur detektori PETTERSSON D1000X, me mënyrën e tij të "përhapjes në kohë". Analiza e të dhënave ka kërkuar përdorimin e softuerit Bat Sound 4. - vendosja e një rrjete japoneze në një nga luginat e ishullit në vitin 2013 për tre netë.
Fauna e gjitareve ne ishullin e Sazanit
Zbulimi i pranisë së specieve të gjitarëve është kryer me anë të dy metodave: kapja e mikrogjitarëve; vëzhgimi i drejtpërdrejtë dhe kërkimi sistematik për dëshmi të pranisë (vrima, feçe, fruta dhe fara të kafshuara, gjurmë ...) për gjitarët më të mëdhenj...
Komuniteti i shpendëve riprodhues të ishullit të Sazanit
Ishulli i Sazanit, përveç karakteristikave të tij detare (shkëmbinjtë, plazhet me rërë dhe guralecë, dhe habitatet e tjera bregdetare) karakterizohet nga një peisazh heterogjen, i përbërë nga disa ngastra me përmasa të ndryshme, që korrespondojnë me habitatet e ndryshme tokësore dhe ekotonet. Edhe gjeomorfologjia është mjaft e çrregullt për shkak të pranisë së dy kodrave rreth 300m të larta dhe të dy llojeve të ndryshme të formimit gëlqeror, duke krijuar shpate të ndryshme dhe sipërfaqe të çrregullta.

Document Actions

« Qershor 2024 »
Qershor
MoMaEnFrShDi
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Protected Areas